Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Sisältää juonen TARKASTI. VARO JUONIPALJASTUKSIA!!!!!

Nälkäpelin on kirjoittanut Suzanne Collins.

   Kirjan päähenkilö on 16-vuotias Ketniss Everdeen. Hän asuu Panem-kaupungissa joka on luonnonkatastrofien hävittämä. Se on rakennettu entisen Pohjoi-amerikan ylle. Sen pääkaupunki on Capitol joka rakensi ja perusti Nälkäpelin. Siinä arvotaan jokaiselta 12 vyöhykkeeltä yksi poika ja yksi tyttö jotka taistelevat kuolemaan asti. Nälkäpelissä on siis 24 pelaajaa ja yksi voittaa. Tämä saa rahaa ja kunniaa. Nuoret tappavat toisensa tai luonto tekee sen, äärimmissä tapauksissa joa pelin järjestävät puuttuvat kuolemiin.

    Kun ihmiset tekivät kapinan Capitolia vastaan, seuraus oli Nälkäpeli.  Se on myös sitä varten, että kansalaiset ymmärtäisivät, etteivät edes lapset säästy Capitolin hirmu vallalta.

Nälkäpellin valitaan henkilöt arvonnalta. On kulho, jossa on jokaisen vyöhykeläisen nimi, 12-18 vuoden iältä. Kun on 12, on yksi lappu, 13 kaksi lappua... Niin edes päin. Jos päättää kerätä tesserioita (esim viljaa jota saa joka kuukausi tietyn annoksen) niin silloin saa yhden lapun lisää. pojilla ja tytöillä on omat kulhonsa.

   Katniss asuu 12. vyöhykkeellä jossa on kaivosteollisuutta. Hän menetti isänsä kaivos-onnettomuudessa kun oli pieni ja on siitä asti pitänyt huolen pienestä pikkusiskostaan Primistä ja äidistään esimerkiksi salametsästyksellä.

  Prim valitaan arvonnassa nais-tribuutiksi eikä Katniss kestä sitä. Hän ilmoittautuu itse Primin tilalle. Miespuolinen tribuutti on leipurin poika Peeta, joka on tehnyt nuorena Katnisille unohtumattoman palveluksen. Heidät viedään Capitoliin jossa heille annetaan opetutsa esim. kasvien tunnistusta.... Katnisin vahvuus on jousipyssyllä ampumisessa ja Peeta on fyysisesti vahva.

   Peeta kehittää heidän ohjaajansa Haymitchin kanssa suunnitelman, jonka tarkoituksena on kääntää yleisön ja etenkin sponsoreiden huomio häneen ja Katnissiin. Peeta väittää haastattelussa olevansa palavasti rakastunut Katnissiin.

  Kun nuoret joutuvat kisa-areenalle, Katniss liittoutuu 12. vuotiaan Ruen kannsa. Rue on 12. vuotias ja muistuttaa Primiä. Rue on vyöhykkeeltä 11. Rue kuitenkin kuolee kuten muutkin tribuurit yksi toisensa jälkeen. Kun jäljellä on enää kuusi tulee uusi sääntö. Jos samalta vyöhykkeeltä olevat ovat elossa, he molemmat voivat voittaa. Katniss löytää loukkaantuneen Peetan ja onnistuu pitämään tämän hegissä. HE näyttelevät rakastuneita joten keräävät yleisön sympatia pisteet.

   Muut tribuurit tappavat toisensa joten Katnisin ja Peetan lisäksi jäljellä on kakkos vyöhykkeen Cato. HE tappavat tämän ja luulevat voittaneensa, kunnes saavat tietää, että voi olla vain yksi voittaja.

   Niinpä he päättävät molemmat kuolla syömällä myrkkymarjoja. Juontaja pysäyttää heidät ja molemmista tulee voittajia.

   Lopussa kuitenkin paljastuu Peetan olevan OIKEASTI rakastunut Katnisiin. Katniss ei itse tiedä mitä tuntee. Hänellä on lapsuuden ystävä, Gale, johon Katnisilla ehkä on tunteita. Peeta ja Katniss näyttelevät silti loppuun asti rakastuneita.

 

 

Lisättävää????