Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Nälkäpelissä:

Katniss on sarjan päähenkilö. Hänellä on ruskeat hiukset jotka on usein yhdellä letillä.

   Hänellä on luja tahto, mutta hän osaa olla myös arka ja hiljainen ihmiseten keskellä, mutta kun hän suuttuu... Kyllä häneltä rohkeutta löytyy.. Hän ilmoittautui vapaaehtoiseksi pikkusiskonsa Primin tilalle,

   Heidän isänsä menehtyi kaivosonnettomuudessa josta lähtien Katniss on pitänyt perheestään huolta.

   Hänen paras ystävä Gale Hawthorne jonka kanssa hän salametsästää elukoita ja myy eteenpäin. Galen ja Kanisin välillä on kipinää, mutta Katniss ei ole varma tunteistaan.

    Hän näytteli Nälkäpelin aikana (ja sen jälkeen) olevansa syvästi rakastunut toiseen tribuuttiin, Peetaan. Käykin ilmi, ettei Peeta näytellyt...

   Katniss on vyöhykkeen 12. tribuutti ja osallistui 74. Nälkäpeliin.

Vihan liekit: 

Vihan liekissä Katniss on 17-vuotias ja hän valmistautuu voitonkiertueeseen jossa hän ja Peeta (ja muutama muu) kiertävät vyöhykkeet ja juhlistavat voittoaan. Presidenttu Snow vierailee Katnisin luona ja syyttää tätä kapinan lietsomisesta. Snow sanoo tietävänsä ettei Katnisin ja Peetan suhde ole aito, vaan täyttä kulissia.

Katnisin ja Galen suhde sotkeutuu entisestään, sillä Gale pussaa Katnisia eikä Katniss tiedä mitä ajatella. Samalla Gale on mustasukkainen Peetan ja Katnisin kihlautumisesta. Gale joutuu Capitolista tuotujen rauhanvartijoiden ruoskimaksi (koska jäi kiinni salametsästyksestä) ja Katniss tulee/heittäytyy väliin.

Katniss suunnittelee pakenevansa rakkaittensa kanssa vyöhykkeelstä, mutta kun Galea ruoskittiin, hän päättää jäädä ja taistella.

Katniss alkaa epäillä onko vyohyke 13 oikeasti tuhottu.

 

Presidentti Snow ilmoittaa, että 75 Nälkäpelin kunniaksi vanhat tribuutit palaavat areenalle. Katniss arvotaa, Peeta menee Haymitchin tilalle. Myös tribuutit kuten Finnick ja Beetee palaavat areenalle.

Beetee keksii juonen, jonka mukaan hän räjäyttää areenan ympäröivän suojakentän. Räjäytyksen jälkeen Capitol yrittää kaapata jäljelle jääneet tribuutit, mutta kapinalliset ehtivät ensin. Capitol saa Peetan ja loput tribuutit. Katniss pelastuu.